Презентація нової книжки Ольги Рєпіної «Рожеві слони в чужих очах не дзеркаляться»

0

У Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей відбулась презентація нової книжки Ольги Рєпіної «Рожеві слони в чужих очах не дзеркаляться», яка є продовженням серії «Дартс: дитяче серце». Серія складається з 3 частин.

Це повісті про  дітей, скривджених дорослими та долею, які потрапили у складні життєві обставини. У книжках ставляться болючі питання: чому такі діти проявляють негативізм по відношенню до системи й інших людей? Як виховати таких дітей повноцінними членами суспільства? Що сильніше – батьківські гени чи справжня любов чужих, але позитивних дорослих? У текстах розглядається проблема особистісного вибору педагогів, батьків та лікарів у сфері інклюзії.

Перша повість «Світло не в моєму вікні» – реальна історія написана для уявлення майбутнім учителям про те, якими вони мають стати, а також – як екзамен для юнаків та юнок перед вступом до шлюбу.

Друга повість – «Рожеві слони в очах не дзеркаляться». Ідеться про всиновлення дітей, яких залишили напризволяще їхні батьки. Головна героїня – Кіра Сніжко, дівчинка-сирота, яку знайшли на вокзалі і яка виховується у дитбудинку. Дівчинка має складний характер, але обдарована гарним голосом. Після закінчення інтернату Кіра навчається в училищі. Дівчина намагається долати перешкоди, незвичні (для непідготовленої сироти) ситуації, – і не завжди успішно. Їй допомагає родина Кіршів, яка знайшла дівчину немовлям на вокзалі, і улюблений педагог – Надія Олегівна.

Стосунки Кіри з однолітками, друзями та ворогами, педагогами й просто хорошими та поганими людьми – як у дзеркалі відображує нашу сучасність і психологічні типажі, які часто трапляються на шляху кожного сучасного українця.

Текст отримав 2-гу Корнійчуковську премію в номінації «Проза для підлітків» у 2018 році.

На презентації були присутні школярі 5 класу, які поставили багато питань щодо творчості й того, як стати письменником.

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я