Рахів відвідав знатний письменник Закарпаття

0

10 травня в залі Рахівської школи мистецтв відбулася творча зустріч з Мирославом Дочинцем – сучасним закарпатським письменником, видавцем, філософом, журналістом, лауреатом Шевченківської премії за роман «Криничар».

Це письменник, твори якого пронизані любов’ю до історії українського народу, його традицій та цінностей. Про ці цінності і йшлося на зустрічі. Кожен міг поставити запитання та отримати відверту відповідь від пана Мирослава. Його книги можуть зачепити за живе будь-якого читача, бо кожен у якомусь із героїв пізнає самого себе або до болю знайому ситуацію.

У роботах письменника можна побачити щирість, яку так рідко зустрічаємо в житті. За вміння передати емоції й у фарбах зобразити події, за плідну і самобутню творчу діяльність Мирослав Дочинець відзначений низкою літературних премій, зокрема трьох міжнародних.

Окрім книжок для дорослих, він пише і для дитячої аудиторії. Його роботи перекладаються на іноземні мови, зокрема англійську, польську, словацьку, італійську та навіть японську. Влучні вислови, яскраві образи та життєві мудрості – ось чим приваблюють книги Мирослава Дочинця.

Твори Мирослава Дочинця наявні у фондах багатьох бібліотек країни, зокрема і в Рахівській публічній бібліотеці.Творча зустріч відбулася за ініціативи начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Рахівської міської ради Наталії Дреботи. Підготували зустріч працівники Рахівської публічної бібліотеки. Ведучою була директорка Рахівської публічної бібліотеки Галина Ворохта.

За інформацією відділу освіти, культури, молоді та спорту Рахівської міської ради

rakhiv-mr.gov.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я