Редактор “Історичної правди” Олександр Зінченко став лавреатом премії імені Леся Танюка

0

Редактор і співзасновник “Історичної правди”, історик, журналіст Олександр Зінченко став лавреатом премії імені Леся Танюка “За збереження історичної пам’яті” 2023 року

Про це Олександр Зінченко повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

“Дякую Леонід Фінберг за теплі і не зовсім заслужені слова! Капітулі та родині Леся Танюка за відзнаку! Олені Стяжкіній – за підтримку! Тетяна Терен – за фото! І принагідно вітаю навзаєм!”, – ідеться у повідомленні.

Лауреатами премії імені Леся Танюка стали також журналістка Тетяна Терен, кінознавиця Лариса Брюховецька та історик Володимир Сергійчук.

Вручення премії відбулося у Центрі Леся Курбаса в Києві.

Премія імені Леся Танюка “За збереження історичної пам’яті” заснована 2018 року Всеукраїнською правозахисною організацією “Меморіал” імені Василя Стуса, Національним центром театрального мистецтва ім. Леся Курбаса та видавництвом “Дух і Літера”. Вона присуджується щороку літераторам, митцям, режисерам, громадським діячам, дослідникам, історикам, науковцям незалежно від місця проживання за особливий внесок в українську культуру та історію та за стійкість громадянської позиції.

До кладу журі, яке висуває кандидатів на вручення премії, входять мистецтвознавиця й очільниця центру Курбаса Неллі Корнієнко, журналіст і ведучий Андрій Куликов, режисери Сергій Маслобойщиков та Сергій Буковський, письменниця Олена Стяжкіна, видавець Леонід Фінберг та інші.

istpravda.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я