Росіяни визнали, що утримують українську журналістку Вікторію Рощину

0

Українська журналістка Вікторія Рощина утримується на території російської федерації. Про це повідомило міністерство оборони рф на запит батькові журналістки Володимиру Рощину.

«За наявними відомостями, Рощина Вікторія Володимирівна, 6.10.1996 року народження, затримана і наразі перебуває на території російської федерації», – повідомляється у листі відповіді російської військової поліції, який отримав батько журналістки 22-го квітня. Сам лист датується 17-м квітня.

Володимир Рощин звернувся до Міжнародного комітету Червоного хреста, який підтвердив, що журналістка перебуває в полоні, але до неї немає доступу.

Родина Рощиної подавала запит до так званої прокуратури Маріуполя, де їм повідомили про відсутність кримінальних проваджень щодо журналістки.

Нагадаємо, що зв’язок із журналісткою редакція медіа втратила 12 березня, коли Вікторія Рощина перебувала в тимчасово окупованому Бердянську. Також в Офісі генерального прокурора розпочали кримінальне провадження за фактом викрадення окупантами журналістки. Згодом, 22 березня, Громадське повідомило, що окупанти звільнили журналістку і змусили записати відео із запереченням претензій до спецслужб рф.

Вікторія Рощина знімала відео та писала статті з гарячих точок на сході й півдні України. Журналістка спеціалізується на темах криміналу та судового процесу. Працювала на «Українському радіо», «UA:Першому», писала для «Крим.Реалії», «Цензор.нет». Напередодні зникнення вона планувала зробити матеріал про життя Маріуполя в окупації.

Раніше повідомлялося, що у міжнародному списку ув’язнених медійників – 17 незаконно заарештованих росією на тимчасово окупованих територіях українських журналістів.

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я