Розпочався фестиваль «Kyiv Book Weekend»

0

У Києві розпочався книжковий фестиваль «Kyiv Book Weekend», участь у якому візьме понад 100 українських видавництв.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, фестиваль проходить у Міжнародному виставковому центрі.

«Перший день, як на мене, достатньо успішний. Вже зараз відбулося кілька подій, і вони продовжуються. Люди приходять ще, люди читають в соцмережах і біжать до нас», — розповів про початок фестивалю його програмний директор Микита Москалюк.

Захід триватиме з 8 до 10 грудня. Упродовж цих трьох днів усі охочі зможуть відвідати книжковий фестиваль, завітати на панельні дискусії, лекції, майстер-класи, автограф-сесії та презентації нових книжок від провідних видавництв країни.

«Для нас як видавців такі фестивалі — це не тільки про спілкування із нашими читачами, це насамперед спілкування із колегами по цеху», — зауважила про важливість таких заходів одна із засновниць видавництва «Віхола» Ілона Замоцна.

У Києві розпочався фестиваль «Kyiv Book Weekend» / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Усі події фестивалю відбуватимуться на семи сценах: головна, міжнародна, дитяча, аніме, верхня, нонфікшн та бізнес, Серед запрошених гостей: Сергій Плохій, Люко Дашвар, Марія Титаренко, Емма Антонюк, Сергій Демчук. Загалом на фестивалі буде понад 150 подій та більше 200 різних спікерів.

Зокрема, відбудеться церемонія нагородження переможців «KBU Awards 2023» (конкурс найкращих книг для розвитку бізнесу та особистісного зростання), подія «Про книгу й задля книги: 5 років роботи Українського інституту книги» та презентація книги «Верхи на шатлі» Макса Кідрука.

На фестивалі також облаштували різноманітні тематичні простори. Дитячий простір зроблений спеціально для найменших гостей фестивалю. У зоні аніме та K-pop представленні видавництва та магазини, пов’язані з аніме, мангою, коміксами та косплеєм. Простір ментального здоров’я — це локація, присвячена психологічній підтримці, самодопомозі та збереженню ментальних сил у наші часи. Також понад 300 кв м виділено для відпочинку, де є можливість перекусити та випити чашку кави.

Половина коштів від продажу квитків направлять до благодійних фондів «Повернись живим», «Нової пошти» — «Запакуй небо», а інша половина надійде до благодійного фонду «Бібліотечна країна», що опікується регіональними бібліотеками.

Як повідомлялося, цьогоріч у Києві вже проводили книжкові фестивалі: «Книжковий Арсенал» та «KyivBookFest». Перший відбувався у Мистецькому арсеналі 22-25 червня. На його відкриття завітав Президент України Володимир Зеленський разом із першою леді. У той час як «KyivBookFest» проводили 8-10 вересня у ТРЦ «Gorodok Gallery».

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я