СБУ оголосила підозру автору бестселлера BookChef

0

Одночасно з виходом розслідування «Деокупація книжкового ринку. Як російські видавці досі заробляють гроші в Україні» 29 грудня 2023 року СБУ оголосила підозру  у фінансуванні збройної агресії рф автору бестселлерів BookChef і власнику одного з найбільших алкогольних холдингів Євгенію Черняку.

Нагадаємо, книжка Євгена Черняка «Big money. Принципы первых», видана російською та українською мовами, стала найпопулярнішою книжкою видавництва у 2019 році і однією з найпродаваніших книжок України. За перші пів року видання продалося накладом 55 тисяч примірників. Після успіху першого видання, Черняк видав друку частину нонфікшн-бестселлера.

За даними Служба безпеки, під час обшуків в офісних приміщеннях холдингу в Україні було виявлено документи та інші речові докази незаконної діяльності на користь країни-агресора.

Євген Черняк

Євген Черняк – власник одного з найбільших алкогольних холдингів України Global Spirits, входить у ТОП-30 найбагатших людей України за версією журналу Forbes, автор книжки «Big money. Принципы первых» то однойменного YouTube-каналу.

Як повідомлялося раніше, книжкова платформа Yakaboo, книгарня «Є», книжкова мережа Vivat заявили, що припиняють співпрацю з видавництвом Bookchef. Причиною стало журналістське розслідування «Сенсор» та OSINT-спільноти «Мольфар», яке показало, що видавництво Bookchef має зв’язки з росією. У відповідь BookСhef опублікував допис, у якому запевняє, що не сплатило «жодної копійки контрагентам з країни-агресора».

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я