Щоби слово не розчинилося в часі…

0

Здатність до творчості – особлива якість. Це здатність чути обертони світу. Вони всюди – у звуках, у фарбах. В усмішках. У словах, які відкривають потаємну суть. Не кожен здатний їх почути. А той, хто моє таку здатність, – стає поетом, прозаїком.

Кожен, хто пише, – пише для себе. Але іноді «вірші для себе» стають «віршами для всіх».

Не кожному, хто пише, пощастить побачити свої твори надрукованими. І це – не пряма залежність від якості творів. На жаль, багато що залежить від обставин. І часто-густо, розчинившись у часі, поетичні рядки зникають разом з автором…

У Кропивницькому існує обласне літературне об’єднання «Степ» ім. Віктора Погрібного – письменника, який упродовж 48 років був його незмінним керівником і дбав про те, щоб художні рядки знайшли свого читача.

Літоб’єднанню «Степ» уже 82 роки. Воно об’єднує літераторів області, серед яких багато членів НСПУ. Ні, не так: майже всі члени обласного осередку НСПУ в минулому – «степівчани». Літоб’єднання має своє видання – альманах «Степ». І ще – щомісячні літературні сторінки в 4-х газетах, де друкуються твори і знаних літераторів, лауреатів літературних конкурсів, і початківців, які через деякий час теж можуть стати знаними літераторами. Критерій єдиний – художність твору. Це і є мета літоб’єднання, щоби слово не розчинилося в часі та знайшло свого читача.

Це до того, що вийшла чергова сторінка «Стежини», яку, сподіваюся, із задоволенням читатимуть.

Ми дякуємо редакції «Ранкового міста» за співпрацю.

Ольга Полевіна, членкиня НСПУ, голова обласного літературного об’єднання «Степ» ім. В. Погрібного.

На фото — Віктор Олексійович Погрібний

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я