Січеславські письменники на варті слова

0

День міста Дніпрa в області відзначили написанням диктанту з новоствореного електронного збірника «Січеславщина: на варті слова». У літературній акції, яка проходила 8-10 вересня у форматах офлайн та онлайн, взяли участь слухачі курсів української мови, читачі й бібліотекарі Дніпропетровських обласних бібліотек для молоді і для дітей, курсанти й члени Січеславської Просвіти.

На заходах були присутні письменники, які впорядкували і видали методичний посібник «Січеславщина: на варті слова» – упорядниця книги Євгенія Яворська, членкині редакційної колегії Еліна Заржицька та Марія Дружко, заступник голови ДОО НСПУ Володимир Кільченський.

Тексти для диктантів було взято з творів Олеся Гончара, Віктора Домантовича та Миколи Миколаєнка – письменників, чиї твори прославили Придніпровський край.

Як зазначив голова Дніпровського міського об’єднання Товариства «Просвіта» Сергій Тютюнник: «Це не лише добірка диктантів, але й взірець славних традицій української літератури, що ввібрав у себе уривки з найкращих творів письменників Придніпров’я – як класиків, так і сучасних – серед яких Адріан Кащенко, Валер’ян Підмогильний, Олесь Гончар, Павло Загребельний, Марія Дружко, Микола Миколаєнко, Ольга Рєпіна, Федір Сухоніс, Микола Чабан, Віктор Веретенников, Володимир Заремба, Еліна Заржицька, Володимир Сіренко».

Дніпровська академія неперервної освіти та упорядниця збірника Євгенія Яворська планують відзначити День української писемності та мови проведенням літературної акції 9 листопада 2022 року.

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я