Слова, обпалені війною. У Городку декламували вірші, написані під час повномасштабної війни

0

Вечір поезії

«Слова, обпалені війною». Саме так називався вечір поезії, що відбувся у театральному кафе Городоцького міського будинку культури 22 грудня. Його організувала директорка Оксана Походонько, аби поети за філіжанкою чаю прочитали поетичні рядки, написані під час повномасштабної війни.

На такий захід пані Оксану надихнула Анна Суглобова, лікарка-педіатриня з Хмельницького, яка почала писати вірші тоді, коли в Україні розпочалася війна.

— Спершу ми хотіли записати лише її вірші, бо вони справді торкаються глибин душі, але пізніше вирішили організувати вечір поезії і запросити на нього тих, хто пише про війну і про таку очікувану перемогу, — відмітила Оксана Походонько.

Поетичний вечір тривав цілу годину, а у залі було чути схлипування — адже кожен твір був про війну, біль і втрати.

— Я сильно хвилювалася, бо кожен мій вірш написаний крізь сльози та переживання, — відмічає авторка понад 600 віршів Оксана Загородня із села Бедриківці.

Варто зазначити, що серед присутніх були не лише городоччани, але й переселенці. Дарія Горват із Харкова прочитала свій вірш, написаний про її рідне місто.

— Зараз я проживаю у Великій Яромирці. Мені тут добре, всі допомагають, але у Харкові — місті, в якому я народилася, мені значно затишніше, — наголосила юна поетеса.

У коментарі для Городок.City Оксана Походонько зазначила: найголовніше наше завдання сьогодні — зберегти те надбання, яке ми маємо.

— Бо війна закінчиться, а рядки, написані нашими мешканцями, залишаться і будуть розповідати нащадкам про біль, який ми переживали під час війни. Так що терпіння нам, і давайте, щоб не плакати — будемо краще писати вірші.

Маріанна Шкаврон

horodok.city

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я