Сьогодні — 80 років від дня народження відомої української поетеси Ганни Чубач

0

Авторки багатьох поетичних та дитячих книжок, усіх їх разом — вісімдесят. Від «Журавки» до «Реліктових дерев». Останню укладала разом із донькою Оксаною в лікарні. Світ це видання побачило в 2020 році — вже з Оксаниних рук. Оксана Румеліді — талановита художниця, графік, оформила кілька книжок Ганни Чубач.

Дізнавшись про невтішний діагноз, Ганна сказала, що добре було б дожити до ювілею — так ставила собі завдання боротися за життя.

«Реліктові дерева»- прекрасна книжка і не тільки для тих, хто завжди читав Ганну Чубач. Це той рівень «поезії відкритої душі,» яка, можливо, відходить назавжди в наші ізоляційні та проєктні часи…

На телеканалі «Малятко» чи не щодня звучать пісні, загадки, абетки Ганни Чубач, начитані нею. Її голос та ім’я залишаються з наймолодшими. І хто знає, можливо, саме ця багатомільйонна аудиторія — запорука того, що її творчість нікуди не зникне, здобуватиме нових читачів?

За п’ятдесят років своєї активної літературної творчості Ганна Чубач об’їздила всю Україну, побувала в багатьох куточках світу. Вона любила зустрічатися з читачами і вміла спілкуватися, як ніхто — і з найменшими, і зі старшими. Не раз бачила, як люди не хотіли її відпускати, обступали колом, сходилися на її творчі вечори.

Ганна — красива, усміхнена, відкрита, темпераментна.

Ганна — складна натура. Про таких кажуть — народний розум, мудра жінка, сильний характер. І все те поєднували мелодії, які звучали в ній від дитячих літ і не покинули її, літню: безліч її пісень і мелодійно авторські.

Сьогодні Ганна Танасівна Чубач прийде на кутю до тих, хто її любив і кого любила вона. Богом покликана до життя, поцілована Господом на талант і долю.

Світла пам’ять і світла небесних долин, Ганю!

Любов Голота

Джерело: lubovholota

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я