Стартував проєкт «Крим. Літній сезон: те, що у нас не забрати»

0

Український ПЕН, Центр громадянських свобод, платформа Всі.Свої та Postmen запускають виставковий проєкт “Крим. Літній сезон: те, що у нас не забрати”. Мета цієї ініціативи – нагадати українцям про окупацію півострова і зібрати артефакти, які уособлюють наші спогади про Крим. 

Про це повідомляє pen.org.ua.

Які речі втілюють нашу пам’ять про Крим? Що ми взяли із собою, залишаючи півострів у перші місяці окупації? Які родинні реліквії є найбільшою цінністю в домівках киримли на материку? Які предмети й досі передають нам музику і тепло Криму? В рамках виставкового проєкту «Крим. Літній сезон: те, що у нас не забрати» ми хочемо зібрати артефакти, які уособлюють наші спогади про Крим. Але найголовніше – ми розповімо вам історії людей, які оберігають їх, мов дорогоцінний скарб. 

Тож цього року ми вирішили здати кімнату під ваші спогади – на літній сезон.

Ось уже сьомий рік, як Росія окупувала український Крим. Ось уже сьоме кримське літо, яке у нас забрали. У нас – тих, хто змушений був поїхати з рідного дому в 2014-му, і тих, хто назавжди лишив часточку свого серця у Бахчисараї, Ялті, Сімферополі, Керчі чи Феодосії. Нас позбавили можливості жити в Криму й подорожувати Кримом, але всі ми зберігаємо те, що у нас не забрати, – наші спогади. 

Речі – матеріальне втілення наших спогадів. Проєкт «Крим. Літній сезон: те, що у нас не забрати» пропонує заселитися до нашої кімнати та розпакувати їх із вашої валізи. Ми хочемо, аби ті речі, які асоціюються у вас із вашим Кримом, не були частиною минулого. У цій кімнаті, що об’єднає людей, які люблять Крим, речі стануть частиною теперішнього та ввійдуть до історії майбутнього.

Кінцевим результатом проєкту стане виставка, яка відкриється 22 червня в магазині «Всі. Свої» за адресою Хрещатик, 34.

ЯК СТАТИ УЧАСНИКОМ ПРОЄКТУ:

– надіслати фото або відео речей (до 3 предметів), які ви хочете побачити в експозиції;

– надіслати текст з історією, пов’язаною з цією річчю (обсяг – до 3500 знаків із пробілами / одна сторінка А4).

– завантажити ці матеріали у відповіді поля заявки за посиланням

Дедлайн для подання заявок: 11 червня. 

Які саме речі підійдуть для нашої експозиції: чашки, глечики, тарілки, скатертини, ковдри, подушки, серветки, одяг, взуття, картини, карти, фотокартки,сувеніри,  валізи – будь-які речі, які вас пов’язують із Кримом,  і про які вам важливо розповісти. 

Наша головна цінність – історія, а не зовнішній вигляд речі.

Після рішення експертної групи про те, які речі будуть представлені в експозиції, з вами зв’яжеться кураторка проєкту.

Якщо у вас виникнуть додаткові питання, ви можете написати нам на пошту summerseason.info@gmail.com або зателефонувати кураторці проєкту Насті Іщенко: 380990614639 

Організатори проєкту: Український ПЕН, Центр громадянських свобод, Всі Свої, Postmеn. 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я