Танцювальна вистава «Д.І.М.» про вимушену міграцію повертається на київську сцену

0

Танцювальна вистава «Д.І.М.» про вимушену міграцію та дім всередині кожної людини покажуть 6 і 30 травня на сцені Київської опери.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на творців виставі.

«Щодня руйнуються домівки українців, дедалі більше людей переживають втрати. Мистецтво не може бути ні поза політикою, ні поза соціальними процесами. Виставою ми спробували підтримати емоційний стан, пояснити глядачеві, що кожен із нас так чи інакше втрачав дім. Головне — не втрачати надії й віри в краще», — сказав хореограф-постановник вистави Ілля Мірошніченко.

Виставу створено людьми, які особисто пережили евакуацію з рідних домівок у воєнний час і вирішили втілити власний досвід на сцені так, як вміють це найкраще — танцем.

Танцювальна вистава «Д.І.М.» про вимушену міграцію / Фото: Настя Телікова

Творці наголошують на тому, що образ залізниці й залізничника у виставі використали невипадково. Адже саме залізницею в перші дні повномасштабного вторгнення було перевезено чи не найбільше внутрішньо переміщених осіб.

«Головним символом дому, для мене, в цій виставі є дорога – не дарма ми використовуємо вислів: дорога додому починається у той момент, як ми з нього їдемо. Це щось на кшталт: цінуємо тоді, коли втрачаємо. В цій виставі немає нічого конкретного, що б змалювало відчуття присутності вдома, бо у процесі створення вистави ми зрозуміли, що дім – це максимально індивідуальна річ, відчуття і поняття», – акцентує асистентка хореографа-постановника Катерина Кузнецова.

Танцювальна вистава «Д.І.М.» створена на музику Віктора Рекала у виконанні артистів Insha Dance Company за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Стабілізаційного фонду культури від Goethe-Institut.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я