Ткаченко: «Важливо, щоб зі сцени Євробачення звучало чесне слово «війна»»

0

Очільник МКІП Олександр Ткаченко закликав британців, щоб під час Євробачення зі сцени звучало слово «війна», через яку Україна не може провести пісенний конкурс.

Про це міністр зазначив під час онлайн-переговорів з партнерами щодо організації «Євробачення-2023» в Ліверпулі, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МКІП.

«Для нас важливо, щоб під час Євробачення-2023 у Ліверпулі звучало чесне слово «війна». Так само це має бути важливим для всього світу. Який має розуміти, чому ми не можемо здійснювати своє законне право на проведення Євробачення-2023 в Україні — через брутальну агресію росії», — зазначив Ткаченко.

Він також зауважив, що програма має бути потужною й представляти культуру та дух України, що стане можливим завдяки синергії країн-партнерів.

«Дуже радий, що саме Велика Британія посіла друге місце та приймає Євробачення-2023 за нас та для нас. Дякую ВВС, владі міста Ліверпуль, Європейській мовній спілці (EBU), владі Великої Британії, НСТУ за пророблену роботу», – підкреслив міністр.

У відомстві зазначають, що під час зустрічі учасники навели дані соцопитування, за якими перегляд Євробачення робить людину щасливішою на 30%.

Як повідомлялося, на Євробаченні у 2022 році здобула перемогу Україна, однак через повномасштабне російське вторгнення прийматиме пісенний конкурс від її імені Велика Британія, яка посіла друге місце.

Цьогоріч Євробачення проходитиме з 9 до 13 травня у Ліверпулі.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я