У Білорусі прокуратура подала позов про ліквідацію власника видання «Hrodna.life»

0

У Білорусі прокуратура міста Гродно подала позов про ліквідацію ТОВ «Гроднолайфмедіа», яке є власником видання «Hrodna.life».

Як повідомляє «Білоруська асоціація журналістів», судові слухання у справі про ліквідацію компанії почнуться 11 серпня.

Журналісти «Hrodna.life» за останній рік не раз піддавалися арештам, в офісі видання проходили обшуки.

30 травня 2021 року силовики прийшли до редактора спецпроектів «Hrodna.life» Ірині Новік, їй присудили штраф у розмірі 725 білоруських рублів ($289) в адміністративній справі нібито за поширення екстремістських матеріалів. Декілька днів вона перебувала в ув’язненні.  

Пізніше Новік подала скаргу на рішення суду, зазначивши, що суддя порушив її право на захист. На думку Ірини Новік, остання хвиля репресій влади проти незалежних медіа фактично знищила регіональну пресу у Білорусі.

30 травня 2021 року у Гродно затримали головного редактора «Hrodna.life» Олексія Шота. Пізніше його відпустили. Стосовно Шота порушено справу через поширення «екстремістських матеріалів», під час обшуків у нього вилучили всю оргтехніку.

Протягом квітня-червня 2021 року редакція «Hrodna.life» заплатила два штрафи як юридична особа, також два штрафи заплатили журналісти редакції. 9 липня Теlegram-канал «Hrodna.life» був визнаний «екстремістським».

Джерело: detector.media.

Графіка: Hrodna.life/Facebook 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я