У бою поблизу Кліщіївки загинув письменник із Херсона Олександр Меньшов

0

На фронті поліг 46-річний молодший сержант, письменник та журналіст із Херсона, волонтер і помічник національної скаутської організації «Пласт» Олександр Меньшов.

Військослужбовець загинув у результаті мінометного обстрілу поблизу Кліщіївки на Донеччині. У нього залишились дружина та двоє неповнолітніх дітей, повідомив 25 листопада 2023 року портал «Детектор медіа».

«До повномасштабного російського вторгнення Олександр Меньшов був письменником. Майже пів року він разом із родиною прожив в окупованому Херсоні. Після того, як їм вдалося виїхати до Вінниці, чоловік долучився до лав ЗСУ», — зазначається у повідомленні.

Нещодавно у видавництві «КМ букс» вийшла друком його книга-щоденник «Я, Фокс і окупація», яка містить спогади про окупацію Херсона, думки Олександра, історичні факти, розповіді його рідних і знайомих.

Загалом, як літератор Меньшиков працював у жанрі детективу, історичної прози та історичної альтернативи.

Олександр Меньшов на передовій

Фото: соцмережі

«Читомо» наводить перелік інших книжок у творчому доробку письменника:

«Репринти незакінчених чернеток» — про Херсон періоду Другої світової війни;

«Верифікація вічності» — про альтернативну історію незалежної України;

«Формікаріум» — про громадянський устрій в людському суспільстві; 

«Третя терція» — про детективну історію випускника юридичного факультету. 

«Це втрата не тільки для нашого міста, а і для всієї України. Він писав чудові книжки. Історичні. Про Херсонщину. Про Україну. Він виховував наших діток  у «Пласті». Він був Справжній Воїн», — заявила з приводу Олександра Меньшова депутатка Херсонської міської ради Оксана Погомій.

«Наша редакція провела в окупації 4,5 місяці. Протягом цього часу ми майже не виходили з дому. Проте мали «очі» серед місцевих мешканців. Такими очима були для нас зокрема очі відомого херсонського письменника Олександра Меньшова», — додає своєю чергою головна редаторка херсонського інформаційно-аналітичного видання «Кавун City» Євгенія Вірлич.

espreso.tv

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я