У Чернівцях заснували літературну премію імені Василя Кожелянка

0

У Чернівцях заснували літературну премію імені Василя Кожелянка. Ініціаторами ідеї виступили Інга Кейван, Світлана Вардеванян, Максим Дупешко, Марина Лібанова. Ініціативу буде реалізовано від ГО «Європейський культурний простір».

Літературна премія імені Василя Кожелянка – одна із проєктних ініціатив, що пройшли відбір на рівні міста Чернівців у конкурсі на звання «Книжкової столиці України – 2022», оголошеного Українським культурним фондом.

Літературна премія імені Василя Кожелянка запланована як щорічна. Вручення першої премії відбудеться у травні 2022 року, але роботу команда проєкту розпочинає вже у червні 2021 року, і всі активності, пов’язані з першою Літературною премією імені Василя Кожелянка, триватимуть упродовж півтора року.

Премія має на меті ініціювання та реалізацію активностей, які сприятимуть тому, щоб ім’я Василя Кожелянка стало одним із центральних культурних брендів Чернівців, символом «Книжкової столиці України – 2022» та загалом точкою тяжіння літературно-мистецького, книжкового життя міста в ювілейний рік письменника (2022 року Василеві Кожелянкові – 65).

Нагорода переможця у першій номінації: брендований срібний перстень та грошова винагорода у розмірі 49 000 грн.

Нагорода переможців у другій номінації:

І місце – 30 000 грн.;

ІІ місце – 20 000 грн.;

ІІІ місце – 15 000 грн.;

публікація творів переможців та інших творів учасників конкурсу окремою збіркою.

Докладно про Премію — за посиланням.

Джерело: ls.co.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я