У дніпровській газеті «Наше Місто» відбулася пресконференція для молодих письменників

0

7 липня в інформаційному центрі «Наше Місто» відбулася пресконференція на тему: «Запрошують молодь: як подати заявку на вступ до Національної спілки письменників України».

Фідель Сухоніс, голова Дніпропетровської обласної організації НСПУ, зазначив, що одним із надважливих завдань Дніпропетровської обласної організації НСПУ є омолодження Спілки талановитими молодими авторами.

Заступник голови ДОО НСПУ Еліна Заржицька пояснила: «Якщо людина дійсно налаштована на те, щоби вступити до лав Спілки, їй потрібно мати хоча б дві книжки, видані у паперовому варіанті. Втім, надані документи – не головне. Щоби стати членом Спілки, потрібно багато працювати. Для письменника важливо мати не тільки талант, а й бажання працювати та навчатись. Бо справжній письменник – це постійне самовдосконалення».

Заступник голови ДОО НСПУ Володимир Кільченський згадав свої відчуття після отримання членського квітка НСПУ: «На своєму досвіді скажу, що коли мені повідомили, що я вступив до Спілки, то втрете в житті я відчув себе щасливим. Я з багатодітної сільської родини. У дитинстві й мріяти не міг, що стану письменником, тому для мене це була велика честь та радість. Це дуже приємне відчуття — бути та спілкуватися з людьми-однодумцями, які й підкажуть, і покритикують, і підтримають».

Наприкінці пресконференції письменники повідомили, що планують активізувати роботу з талановитою молоддю і запросили зацікавлених звертатися до Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова. Саме на базі цієї бібліотеки відбуватимуться заходи з підтримки та навчання письменників-початківців.

Дарина Табацька

Фото: Sergey Baranenko

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я