У Франківську стартував фестиваль єврейської культури

0

В Івано-Франківську відкрили дводенний фестиваль єврейської культури «Євреї Станіславова. Хто вони?». З цієї нагоди підсвітили синагогу. 

Про це у фейсбуку повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

«В Івано-Франківську стартував фестиваль єврейської культури «Євреї Станіславова. Хто вони?». Триватиме він упродовж двох днів і має ряд цікавих заходів. А от розпочався фестиваль з відкриття підсвітки синагоги», — зазначив Марцінків.

За його інформацією, синагога засяяла поки лише сьогодні. Вже після енергетичної кризи підсвітка синагоги запрацює повноцінно в рамках проєкту «Дослідження та збереження єврейської культурної спадщини на прикордонній території».

Зазначається, що проєкт «Дослідження та збереження єврейської культурної спадщини на прикордонній території» стартував у червні. Його впроваджують у межах Програми транскордонного співробітництва ЄІС Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020, що фінансується Європейським Союзом.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові у вівторок розпочався III Благодійний Всеукраїнський фестиваль народної, класичної, сучасної та бальної хореографії, під час якого збирають кошти на підтримку ЗСУ.

Фото: Руслан Марцінків, Фейсбук

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я