У Гайльбронні, що в Німеччині, відзначили День Незалежності України

0

Найдорожче за всі свята для кожного українця День Незалежності відзначено ходою та мітингом у Гайльбронні, що у Німеччині.

Нашій молодій державі всього 32 роки, а вона вже пережила майдани, революцію гідності й ось тепер в Україні точиться війна, нав’язана російською федерацією. Україна воює, бореться з ворогами за свою волю і свободу, і вона переможе. З вірою у її щасливу долю сотні мітингарів несли прапор вулицями міста, були палкими їх промови на мітингу на одній із головних площ.

Кожна людина повинна починати незалежність із себе.  Бути незалежним матеріально, морально, психологічно і тоді сума таких незалежностей дасть  повнокровну і дуже якісну незалежність всієї країни і держави. На сьогодні наша свобода залежить від впливових держав і політиків. Один із них від вільних демократів Німеччини Вольф Вайман підтримав українців на мітингу. Адже все людство на сьогодні потерпає від злочину російського диктатора путіна та його країни.

Громадська діячка, одна з організаторів свята Анастасія Козак у своєму виступі ще раз нагадала про значення символів України, які закріплені у Конституції України: Державний прапор, Державний Герб, Державний Гімн і як вони впливають на історичні події. Особливого значення набувають сьогодні, коли з українським прапором, який став оберегом,  наші захисники йдуть в бій і відважно бʼються з окупантами, коли кожне слово Гімну проникає у серця і додає патріотичного духу, Державний Герб дає віру у перемогу над ворогом!

Волонтер Олена Хаваліц, яка перебувала на окупованій території у Маріуполі, допомагала виживати українцям в неймовірних умовах. Продовжує опікуватися нашими захисниками. На її плечах лежить закупівля медичних препаратів, турнікетів, військового обладнання, обмундирування.  Вона закликала називати речі своїми іменами: війна почалася далеко не півтора роки тому, вона, справжня та кровопролитна,  точиться з 2014. Не можна дозволити собі применшувати злочини росії проти людства, бо не можна забувати окуповані території: Крим, Донецьку і Луганську області! Іловайський котел в серпні 2014! Тисячі тих, хто втратив свій дім, своє рідне місто, своє здоров’я та життя!

Не менш емоційним був виступ волонтера з Миколаєва Віри Атман, яка розповіла про  шлях  біженців до Німеччини та інших країн Європи, які надали прихисток тисячам українців. З її вуст прозвучала подяка всім народам, які солідарні з нами. Закликала не забувати про полонених, вимагати їхнього звільнення з російського полону.

На святі відбувалося чимало цікавинок. Мені як модератору  й однієї з організаторів заходу, було тепло в атмосфері українців, які залюбки брали участь у вікторині приказок і прислів’їв, виручені кошти від якого підуть на потреби військових, у ярмарку, де продавались українські сувеніри.

Не залишилися поза увагою організаторів і наші найменші учасники дійства, для яких були підготовлені забави: ігри, розмальовки символів,   фотографування у фотозоні та багато іншого.

Щирими оплесками присутні нагороджували співаків Анастасію Коломієць та Сергія Очеретяного, бандуристку Анастасію Турчин,  які занурювали у почуття близькості рідної країни.

На жаль, продовжується боротьба  за  нашу Незалежність, але немає сумніву: Україна переможе і все стане на свої місця. Ми йдемо до нашої перемоги впевненими кроками і знаємо що  нас не перемогти, тому що ми любимо Україну, а вона любить нас.

Впевнена, скоро на нашому календарі з’явиться нове свято – День Перемоги!

Віра Марущак, письменниця, журналістка, член товариства «Україна-світ»

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я