У Харкові відкриється перша в Україні літрезиденція для дитячих письменників

0

Перша в Україні літературна резиденція для дитячих письменників відкриється у харківському будинку «Слово» 27 червня.

Першим у резиденції поселиться дитячий письменник Сашко Дерманський, повідомили у харківському Літмузеї. Він мешкатиме у будинку «Слово» з 27 червня до 18 липня та працюватиме над створенням дитячої книги про їжачка Тю.

«Те, що жити доведеться в славно-сумнозвісному будинку «Слово», без сумніву додає всій цій історії особливого шарму й відповідальності. Сподіваюся, вдасться написати задуману повість плюс зустрітися/розвіртуалитися з людьми, причетними до моїх книжок», — цитує Дерманського Літмузей.

Письменник зустрінеться з дітьми та батьками в Літмузеї. Також планує поїздки у місто Валки, селища Високий та Сковородинівка разом із письменником Сергієм Жаданом.

«Для нас це важливо, оскільки мова йде про взаємодію з дітьми — аудиторією найбільш чесною і вимогливою. Це робота на майбутнє, це цікаво й щоразу несподівано», – говорить Жадан.

Дитяча резиденція прийматиме письменників до 13 вересня. Після Сашка Дерманського Літмузей чекатиме на Івана Андрусяка та Дару Корній.

Іван Андрусяк працюватиме над другою частиною історично-пригодницького роману для дітей «Сірка на порох», а Дара Корній — над книгою «Птахи», четвертою частиною з циклу про чарівних істот української міфології.

Що відомо

  • Будинок «Слово» — житлова шестиповерхівка на вулиці Культури, 9. Побудована наприкінці 1920-х років кооперативом літераторів. Будівля спроєктована Михайлом Дашкевичем та має в плані символічну форму літери «С». З 1933 по 1938 рр. з будинку репресували понад 70 мешканців-літераторів з 60 квартир. Одинадцять із них розстріляли в урочищі Сандармох. Цей період в історії української літератури назвали «Розстріляним відродженням».
  • У 2020 році Харківська Літрезиденція отримала в користування квартиру в історичному будинку «Слово».

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я