У Хмельницькому триває збір літератури для поранених бійців

0

У хмельницькому Спортивно-культурному центрі «Плоскирів» триває акція зі збору книжок для військових, які відновлюють своє здоров’я в медичних закладах Хмельницької громади.

Про це Суспільному Хмельницький розповіла організаторка акції зі збору україномовних книг для поранених військових Ольга Шевцова.

За її словами, до збору активнодолучаються мешканці громади, люди різного віку. Приносять літературу як сучасних авторів, так і класиків.

«Приймаємо книги різних жанрів. Головна умова, щоб вони були в гарному стані та українською мовою», —розповідає Ольга Шевцова.

У Хмельницькому триває збір літератури для поранених бійців

Книжки, які принесли жителі Хмельниччині для українських бійців. Фото: Ольга Шевцова

Від початку акції зібрали вже понад 500 книг, які передали в різні медичні установи, де лікуються військові, каже Ольга Шевцова.

«Доступ до книг мають не тільки військові, але й пацієнти медичних закладів. І це є добре, адже на початку акції ми зрозуміли, що в лікарнях немає бібліотек, або ж книги старі, російською мовою», — пояснює організаторка акції.

У Хмельницькому триває збір літератури для поранених бійців

Працівники сервісного центру МВС Хмельницький долучились до збору книжок. Фото: Ольга Шевцова

За словами Ольги Шевцової, читання книг сприяє психологічній реабілітації та розвантаженню військових.

«Улюблена література наших захисників — це художня, історичні романи, детективи, також є запити на літературу про психологію», — розповідає Ольга Шевцова.

До акції може долучитися кожен охочий. Літературу приносити до СКЦ «Плоскирів».

Що відомо

  • Понад 30 книг передали до однієї з хмельницьких лікарень. Про це розповіла організаторка акції зі збору україномовних книг для поранених військових Ольга Шевцова. За її словами, вона вчетверте привозить художню літературу для пацієнтів медичних закладів Хмельницького.

Олена Коновалова

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я