У Києві презентували книгу Андрія Куркова «Щоденник агресії 2»

0

Презентація відбулася в Укрінформі.

«Ця книга видана в межах конкурсу «Книга для зміцнення національної єдності». Загалом це щорічна ініціатива, принаймні, коли я приєднався до команди міністерства у 2020 році, цей напрям уже був. У часи широкомасштабної агресії Російської Федерації проти України, на моє переконання, така діяльність ще більш важлива. Вона здійснюється в межах нашого напряму з інформаційної безпеки. Водночас це не менш важливо і для такої тематики, як зміцнення української національної громадянської ідентичності», — зазначив заступник міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

Андрій Курков розповів, що в книзі представлена збірка есеїв, написаних у період із серпня 2022 року до кінця жовтня 2023 року, розміщених за хронологією. «Я веду хроніку не війни, а життя під час війни, включаючи звичайно все, що відбувається на фронті. Але з більшим акцентом на те, як війна впливає на наше суспільство, як змінюється наше життя, як змінюється сприйняття України у світі… Кожен окремий текст пишеться як щоденник, а потім я розвиваю його до есею», — підкреслив він.

Автор додав, що більшість есеїв із криги «Щоденник агресії 2» раніше публікувались у виданнях Financial Times, New Statesman, The Spectator, Guardian та The New Yorker.

Проєкт реалізовано у співпраці Міністерства культури та інформаційної політики України та державного підприємства «Центр захисту інформаційного простору України» в межах проєкту «Книга для зміцнення національної єдності».

Як повідомляв Укрінформ, український письменник Андрій Курков на початку січня цього року відвідав Сполучені Штати Америки. Під час візиту він виступив із лекцією про культуру та історію України перед членами престижного нью-йоркського Лотос-клубу, куди також були запрошені дипломати місій при ООН.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я