У Києві презентували культурну програму до Дня Африки в Україні

0

У Національному музеї літератури презентували культурну програму до Дня Африки в Україні. На глядачів чекають виставка живопису та колажів, майстер-класи, лекції та кінопокази. Про це повідомляє Укрінформ.

«Я переконана, що і сьогоднішня виставка, і ті заходи, які чекають на нас упродовж двох тижнів, будуть тим чарівним місточком, який сприятиме культурному діалогу між народами, між країнами. Ще більшому взаєморозумінню наших народів, дружбі, толерантності, гуманізму — усіх тих свобод, які ми називаємо демократичними і за які бореться цілий світ», — розповіла під час відкриття очільниця Національного музею літератури Галина Сорока.

Віцепрезидент ГО «Африканська Рада в Україні» Діало Ісса розповів, що виставка складається із живописних полотен Світлани Шиль та колажів української художниці африканського походження Патриції Токав-Седх. У межах експозиції Патриція також проведе тематичні майстер-класи.

Завітати на експозицію можна до 7 червня. Також у програмі:

  • 29 травня (14:00-18:00) — знайомство із кіноіндустрією країн Африки, показ фільмів;
  • 5 червня (14:00-18:00) — знайомство із музичним мистецтвом Африки;
  • 6 червня (14:00-18:00) — знайомство із африканською літературою та іншими мистецтвами, майстер-клас гри на традиційних музичних інструментах, мініконцерт.

Усі заходи проходитимуть у приміщенні Національного музею літератури України (вул. Б. Хмельницького, 11).

Що відомо

Організатори події — громадська організація «Африканська Рада в Україні» за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, а також Національного музею літератури України.

ГО «Африканська Рада в Україні» створена для захисту прав африканців та афроукраїнців в Україні, налагодження культурного діалогу між африканцями та представниками інших етнічних груп, запобігання ксенофобії та расизму в українському суспільстві.

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я