Помер Ерік Карл, автор однієї з найбільш продаваних дитячих книг у світі

0

Американський письменник та ілюстратор Ерік Карл, автор однієї з найбільш продаваних книг у світі «Дуже голодна гусениця», помер у Нортгемптоні, штат Массачусетс. Про це повідомляє TMZ з посиланням на сина письменника Ролфа Карла.

Ілюстратор помер у власній студії у віці 91 року. Причиною смерті стала відмова нирок.

Ерік Карл народився у 1929 році в місті Сіракузи, штат Нью-Йорк. Його сім’я, яка емігрувала в США з Німеччини, вирішила повернутися на батьківщину незадовго до початку Другої світової війни. Він повернувся у Сполучені Штати в 1952 році. Зайнявся ілюструванням книг для дітей в тридцятирічному віці. За свою кар’єру випустив понад 70 видань.

Карл здобув популярність як автор дитячої книги «Дуже голодна гусениця» (The Very Hungry Caterpillar, 1969), тираж якої склав понад 50 млн примірників, а перекладена вона більш ніж 50 мовами. Українською видана видавництвом «Читаріум» у 2019 році (переклад: Тарас Уліщенко).

Також він працював як ілюстратор над книгою «Бурий ведмідь, бурий ведмідь, що ти бачиш?» (Brown Bear, Brown Bear, What Do You See?, 1967) і над багатьма іншими проєктами.

Карл відзначений нагородами за видатні досягнення в галузі літератури та мистецтва від Національного фонду мистецтв США та Американської бібліотечної асоціації.

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я