У концерті «Пам’яті нескореним» пролунає «Реквієм» Верді та твір «Буча. Lacrimosa» Польової

0

Львівська національна опера 22 лютого проведе концерт-реквієм «Пам’яті нескорених» із нагоди річниці повномасштабного вторгнення росії до України, де пролунають твори світових класиків та українських сучасних композиторів.

Про це повідомляє пресслужба Міністрества культури та інформаційної політики в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Концерт-реквієм відбудеться за участі солістів, хору та оркестру Львівської національної опери. У їх виконанні прозвучить “Реквієм” Джузеппе Верді. Також у програмі – твір української композиторки Вікторії Польової “Буча. Lacrimosa”, написаний у пам’ять безневинним жертвам, що трагічно загинули від рук російських окупантів у Бучі», — йдеться в повідомленні.

Водночас у МКІП зазначають, що Радіо Культура запише подію та передасть аудіоверсію до Європейської мовної спілки для трансляції європейськими радіостанціями. Заразом в ефірі Радіо Культура запис концерту «Пам’яті нескорених» прозвучить 24 лютого.

Як повідомлялося, концерт-реквієм «Пам’яті нескорених» буде виконано під батутою відомої канадійської диригентки українського походження Кері-Лінн Вілсон, яка заснувала оркестр з українських біженців Ukrainian Freedom Orchestra, щоб підтримати Україну.

ukrinform.ua


Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я