У Кропивницькому художниця презентувала збірку віршів про війну

0

У Кропивницькому в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна місцева художниця і поетеса Ольга Краснопольська презентувала книжку книгу «Друзки болю і віри. Вірші. Графіка», присвячену подіям російсько-української війни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вірші Ольга Краснопольська почала писати давно, але саме під час повномасштабного вторгнення почала публікувати їх у соцмережах.

«З початку повномасштабної війни захотілося ніби викричатися, і хотілося зворотного зв’язку, щоб показати людям, що вони такі не одні, що ці емоції, які у них зараз вирують всередині, вони наші спільні, що я є частиною цього болю, тому почала викладати. Раптом люди підхопили й почали їх поширювати, коментувати, писати слова підтримки. А ілюстрації – з мого блокнота, в який замальовувала скетчі, коли тільки щось в голову починали лізти якісь думки. Іноді, коли я сідала за чергову картинку, не знала, що врешті-решт народиться», – розповіла Краснопольська.

Книжку видали за кошти обласного бюджету. Ця книга увійшла до переліку видань, що отримають фінансову підтримку з державного бюджету у 2023 році, які були визначені експертною радою з питань книговидання Кіровоградської обласної військової адміністрації.

В анотації до книги зазначено: «Розпадаючись на друзки від болю, ми не стаємо слабшими. Навпаки — щоб відродитися по-справжньому, стати сильними й усвідомити власну незламність як щит, — ми повинні пропустити через себе найгостріший біль… Бо тільки так кристалізується віра. Бо тільки з віри, охрещеної полумʼям болючих втрат, невизначеності, паралізуючого страху постає українська незламність. Війна у поезіях і картинах Ольги Краснопольської — це мистецька рефлексія на події російсько-української війни».

Кропивничани, які завітали на презентацію, зазначили, що чекали на друк поезій, які раніше читали лише у соцмережах. А також те, що почали зберігати собі поезії Ольги через те, що емоційно вони є близькими до їхніх переживань подій російсько-української війни.

Ольга Краснопольська – художниця, викладачка. Закінчила мистецький факультет Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Учасниця обласних та всеукраїнських художніх виставок, обласних мистецьких пленерів.

Як повідомляв Укрінформ, маріупольський режисер Анатолій Левченко представив прем’єру у Кіровоградському обласному академічному театрі ляльок міста Кропивницький.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я