У львівському «Домі Франка» проводять театралізовані екскурсії англійською

0

У «Домі Франка» розробили англомовну театралізовану екскурсію. Вона називається «Франчата про тата». Екскурсоводи Христина Рикмас та Ігор Медвідь у ролі дітей Івана Франка – Петра та Анни розповідають відвідувачам про життя родини. Як це відбувається, дізнавалося Суспільне.

Екскурсія написана на основі спогадів Петра та Анни Франків. Вона розрахована на відвідувачів, починаючи зі старшого шкільного віку. Працівники музею кажуть, екскурсія зацікавить тих, хто вивчає англійську або до кого приїхали англомовні гості.

«До нас приходять не тільки українці, але й іноземні відвідувачі. Дуже часто, коли вони зі мною спілкувались, вони розказували про те, що є в принципі така проблема, що коли приходиш в музей, не в кожному музеї вони можуть прослухати екскурсію», — каже Христина Рикмас.

Христина Рикмас проводить екскурсію англійською

Христина Рикмас проводить екскурсію англійською. Суспільне Львів

На екскурсію завітали викладачі іноземної мови одного зі львівських університетів.

«Хочемо познайомитися ближче з творчістю Івана Франка через англомовний аспект, бо екскурсія буде англійською мовою. Для того, щоб потім розповідати про це студентам, а також гостям, колегам – тим, які приїжджають до нас з Америки», — розповідає відвідувачка музею Тетяна Мисюга.

Екскурсія триває близько 45 хвилин. За цей час екскурсоводи показують відвідувачам кімнати будинку Івана Франка: спальні, їдальню, бібліотеку та салон.

«Наші екскурсії театралізовані. Вони є костюмовані. Вони відображають епоху цього часу. В нас є звуки в музеї, які доповнюють екскурсію. Скажімо, грає фортепіано, на якому грала Ольга Франко. Чи закипає в їдальні самовар», — каже екскурсовод Ігор Медвідь.

Екскурсія "Франчата про тата"

Екскурсія «Франчата про тата». Суспільне Львів

Крім розповідей про життя Франків, відвідувачі можуть почути пісні, що співали в їхній родині.

«На екскурсії я, звичайно, не вперше, бо я львів’янка. Але на англомовній екскурсії вперше. Було дуже гарно. Дуже гарно представлено. Дуже емоційно! Я думаю, іноземні гості, які приїжджатимуть, для них це буде дуже гарне місце прийти і дізнатися про Івана Франка», — каже відвідувачка Марта Демчишин.

За словами керівниці управління туризму Христини Лебедь, попри війну іноземці їдуть до Львова. Здебільшого, це волонтери та учасники дипломатичних місій.

«Станом від 1 січня по сьогоднішній день туристів, які завітали по туристичну інформацію до нашого центру, було 234. Це є гості з Польщі, США, Великобританії, Франції та Німеччини. Усі вони цікавилися інформацією логістики по місту. Також вони цікавляться можливістю відвідування галерей, великою популярністю користується Львівська опера», — зазначає Христина Лебедь.

Керівниця управління туризму додає, якщо порівнювати, до прикладу, з 2018 роком, тоді за аналогічний період до туристичного центру звернулося понад 7 тисяч іноземців.

Наталія Карнаух
suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я