У Національному музеї літератури України відбулася зустріч із поетом-воїном-бардом Олексою Биком

0

У Національному музеї літератури України в рамках музейної програми літературно-мистецьких заходів «ритМи та риМи війни…» відбулася зустріч із поетом-воїном-бардом Олексою Биком.

Модератором зустрічі була відома письменниця, культурна діячка Тетяна Шептицька.

Пан Олекса – талановий поет, культурний та громадсько-політичний діяч, воїн ЗСУ. Цей славний козак родом із Чернігівщини, та останні роки проживає на сході, невпинно боронить від московитів нашу рідну землю. Поміж іншого, Олекса Бик є автором пісні «Добровольці Божої чоти», що стала не тільки перлиною в творчому доробку барда, а ще й неофіційним гімном українського добровольйого руху. Він людина сили й чину, звитяги і мудрості, любові й добра. Глибинні смисли та тематика його поезії можуть поєднувати різні часові епохи, стосуватися інтимного, позачасового, філософського, питомо патріотичного, але в усьому відчувається несамовита енергія, харизма, чесність і простота. Назагал це військова, модерна козацька поезія, що описує почуття, думи та сподівання шляхетної людини, яка присвятила себе боротьбі за правду, за добро та Україну.

Наш гість автор досить гострих текстів з емоційними виразами, але він щирий, пише про те, що відчуває і як це відчуває. Атмосфера зустрічі нагадувала посиденьки у друзів, що знають один одного вже багато років.

Дивлячись і слухаючи Олексу, ти мимовільно впізнаєш у ньому свого друга, чи того, кого ти вже дуже давно знаєш, когось свого, когось рідного. Його почуття гумору, освіченість та відвертість просто гіпнотизують, пригортають до себе, а через 15 хвилин розмови в тебе вже з’являється враження, що ви знайомі багато років.

Ці щемливі емоції неможливо описати словами. Ми слухали поезію, що народжена на фронті, розповіді, побажання, мрії, говорили про особисте, про майбутнє, про все підряд… Кульмінацією зустрічі стало прочитання Олексою «Молитви українського націоналіста», з якої він разом із побратимами починає свій день на фронті!

Це була незабутня зустріч! Щиро вдячні нашій дорогій подрузі Тетяні Шептицькій за допомогу в організації зустрічі, за все, що вона робить на благо України!

Національний музей літератури України

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я