У Новограді дружина військового видала свій щоденник війни: кошти від його продажу підуть на ЗСУ

0
329

«Чи ще зустрінемось з тобою? Ми так негарно попрощались…», з таких слів розпочинається щоденник болю і війни жінки з Новограда-Волинського на ім’я Любов. Її чоловік військовослужбовець Сергій із 24 лютого на передовій.

У збірку авторка зібрала всі потаємні закутки спустошеної душі, яка залишилась сама з двома дітьми під звуками сирен у рідному місті.

У книжці у віршованій формі зібрані роздуми та діалоги молодої жінки зі своїм чоловіком-військовослужбовцем.

«Ця збірка незвичайна, — розповідає Любов. — Незвичайна тим, що тут не тільки мої вірші, а й мого чоловіка. Чоловік мій військовослужбовець. Ми тримали з ним зв’язок, переписувалися в вайбері. Якось я написала йому рядок, дивлюся, він відповів мені римою, я знову пишу, він відповідає і так почалося. Ми почали спілкуватися віршами. Мені було дуже цікаво, адже чоловік говорив російською мовою, а тут почав спілкуватися українською і в нього непогано виходило. І, можна сказати, він навіть не романтик, але було так романтично, що пропав страх і було весело. Коли він не виходив довго в мережу, не був онлайн, я хвилювалася, а коли з’являвся — я була дуже щаслива! Ці слова, що тут в збірці, вони для мене дуже-дуже важливі! Хто буде читати, зрозумійте мене правильно і не осудіть».

Автор: з домашнього архіву Любові ЯН

Сум, розпач, страх, надія, віра та найбільше — підтримка. В листах і новини з тилу та фронту. До прикладу, Сергій пише:

«Летіла «сушка», крилами вертіла, З посадки раз — ракета просвистіла, Лиш чорний дим і полум’я іде, Російський ас додому не прийде…».

Авторка книжки каже про збірку: «Чому збірка називається 100 днів незламності? Тому, що було написано 100 віршів за 100 днів. Це якийсь рекорд. Слова, рядки у той період в мене крутилися в голові, я не встигала їх записувати. Чесно, не знаю що то було. Серйозно».

«100 днів незламності. На крилах любові: щоденник війни» презентували в рамках «Лесиних джерел» у Палаці культури. Тут Любов Ян наголосила, що кошти від продажу збірки будуть передані на підтримку Збройних Сил України. Придбати видання можна у місцевих книгарнях та магазинах.

Купивши книжку, ми зробимо свій внесок для допомоги армії, а значить до наближення перемоги України. І нехай війна щонайшвидше закінчиться і справдяться слова Любові з її вірша: «Настане день, усе минеться, І навіть сонце засміється, І ти прийдеш до мене, милий, Такий усміхнений, щасливий…».

Автор: з домашнього архіву Любові ЯН

novograd.city

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я