У США побачив світ журнал української поезії “Часопис Уяви” англійською, хінді та українською мовами

0

У Лос-Анджелесі (Каліфорнія, США) щойно побачив світ трилінгвальний журнал української поезії англійською, хінді та українською мовами під назвою “Часопис Уяви”. Це – щодворічне ілюстроване видання української поезії англійською та гінді мовами, засноване індійсько-американською поетесою, письменницею і кінорежисеркою Калпною Сінг-Чітніс.

Як зазначає його засновниця, «Часопис Уяви» прагне стати надійною платформою для поширення української поезії англійською та гінді мовами разом з україномовним оригіналом. Англійська, найпоширеніша мова у світі, та гінді, третя за кількістю мовців, відкриють українську поезію для гіндімовного населення в Індії та за її межами, а також для англомовних читачів у всьому світі, сприяючи через мову та літературу культурному порозумінню.

Калпна Сінг-Чітніс, редакторка-засновниця «Часопису Уяви», творитиме цю обитель української поезії за підтримки невеликої команди з River Paw Press і редакторів-консультантів, які прагнуть презентувати світу палітру української поезії – свіжої, чуйної і сердечної.

У першому числі «Часопису Уяви» надруковані поезії українських класиків Григорія Сковороди, Івана Величковського, Тараса Шевченка, Лесі Українки, Павла Тичини і Максима Рильського.  Також друкуються вірші сучасних українських письменників Юрія Андруховича, Юрія Ботвінкіна, Дмитра Дроздовського, Олени О’Лір, Ігоря Павлюка,  Михайла Сидоржевського, Володимира Тимчука, Сергія Жадана, Anatoliy Anatoliy.Реклама

Надсилайте ваші новини, статті, твори та дописи на редакційну адресу oksent@ukr.net

Підтримати УЛГ: 4149 6293 4476 4139 (ПриватБанк)

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я