У Житомирі визначили переможців обласної краєзнавчої премії імені Миколи Костриці

0

14 грудня під час засідання конкурсної комісії в обласній раді визначили переможців Житомирської обласної краєзнавчої премії імені Миколи Костриці.

Про це повідомила у Facebook пресслужба управління культури та туризму Житомирської обласної військової адміністрації.

“Провели засідання конкурсної комісії з присудження Житомирської обласної премії імені Миколи Костриці та визначили лауреатів. Микола Юхимович Костриця — наш земляк, педагог, вчений-географ, організатор краєзнавчого руху в Україні. Цьогоріч на здобуття Премії подали п’ять робіт”, — йдеться в повідомленні.

За результатами голосування членів комісії, лауреатами краєзнавчої премії імені Миколи Костриці стали:

книга Михайла Сидоржевського “Солотвин. З глибин минулого до наших днів”;

Атлас гніздових птахів України групи авторів Українського товариства охорони птахів;

книга групи авторів “Ми непереможні. Малинівський старостинський округ у вирі російсько-української війни”.

Житомирська обласна краєзнавча премія імені Миколи Костриці заснована обласною радою. Присуджується щороку на конкурсній основі жителям області, зокрема, учням загальноосвітніх шкіл і студентам вищих навчальних закладів за кращі науково-дослідницькі, науково-популяризаторські роботи з питань історії, культури та природи Житомирщини, а також музейним установам, працівникам музейних установ за особистий внесок у розвиток музейної справи.

У коментарі Суспільному начальник управління культури та туризму Житомирської обласної військової адміністрації Анатолій Душко розповів, що враховуючи особливості воєнного стану, у 2022 році лауреатів премії імені Миколи Костриці не визначали.

suspilne.media

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я