Угорський театр із Закарпаття отримав український театральний «Оскар»

0

У суботу, 4 грудня, у Київському національному академічному театрі оперети відбулася церемонія нагородження переможців Всеукраїнського театрального Фестивалю-Премії «ГРА».

Про це повідомляє infopost.media.

Перемогу у номінації «За найкращу драматичну виставу» здобув Закарпатський обласний угорський драматичний театр (м. Берегове) з виставою «Це дитя» (режисер Олег Мельничук).

Премія – своєрідний український театральний «Оскар», який вручають уже вчетверте.

89 професійних театральних колективів з усіх куточків України представили на суд журі свої найкращі прем’єри. До фінального шортлиста премії потрапили 12 вистав.

театр000

Під час конкурсного відбору п’єсу за мотивами твору сучасного французького драматурга Жоеля Помру було представлено театром угорською мовою, але водночас її можна було переглянути онлайн з українськими та англійськими субтитрами.

«Потужна, глибока вистава! Вітаю переможців. Щиро за вас вболівала. І на Закарпаття треба їхати не лише за бринзою і вином, а і щоб відвідати насправді крутий театр у Береговому”, – зазначила у відгуку на фейсбуку Тетяна Гардашук, доктор філософських наук.

gal-14951
gal-14983
gal-14975

У інших номінаціях переможці наступні:

  • «За найкращу виставу для дітей» – «А хай то качка копне», Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки.
  • «За найкращу пошуково-експериментальну виставу» – «Чорнобильдорф», Лабораторія сучасної опери Opera Aperta.
  • «За найкращу виставу камерної сцени» – «Філоктет. Античний рейв», Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки.
  • «За найкращу хореографічну/балетну/пластичну виставу» – «VIÑO», Культурне об’єднання «Хронотоп ЮЕЙ», Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра.
  • «За найкращу музичну виставу у жанрі опери/оперети/мюзиклу» – «Лис Микита», Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької.
театр002

Нагадаємо, засновником Усеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» (GRA – Great Real Art) є Національна спілка театральних діячів України.

Про впевнену перемогу театру із Закарпаття, де актори грають на мові національної меншини, повідомили і більшість угорських ЗМІ.

Слід зазначити, що наразі в угорському театрі в Береговому триває робота над субтитруванням української мовою й інших вистав із репертуару.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я