«Україна на екрані» — ще одна подія, що відбудеться в межах Дня України на Літературному фестивалі у Челтнемі (Cheltenham Festivals)

0

Українська режисерка Наталя Ворожбит разом із гостьовою кураторкою Кларісс Лоурі матимуть вступну розмову перед першим у Великобританії показом продюсерської версії її фільму «Погані дороги» (2020), який здобув численні нагороди.

Дія фільму розгортається на дорогах Донбасу та показує різноманітні людські реакції, які дають змогу вижити в хаосі війни. У цьому світі, де завтра може ніколи не настати, не всі беззахисні та нещасні — і навіть найневинніші жертви можуть узяти на себе відповідальність. Кураторка — Оксана Щур.

Наталка Ворожбит — драматургиня, сценаристка, режисерка, кураторка театрально-соціальних проєктів. Активно розвиває сучасну українську драматургію та документальний театр. Авторка близько двадцяти п’єс, які були поставлені у різних країнах світу, зокрема в Королівському Шекспірівському театрі та Royal Court Theatre (Велика Британія), і перекладені багатьма мовами, деякі з них вийшли окремими книгами. Сценаристка повнометражних і короткометражних фільмів.

Лауреатка Національної премії імені Шевченка (2022) за п’єсу «Погані дороги» і Державної премії імені Довженка за внесок у кіномистецтво (2021).

Програма Дня України на Літературному фестивалі у Челтнемі відбудеться 11 жовтня за підтримки British Council Ukraine та Ukrainian Institute — Український інститут в межах «Сезону культури Велика Британія/Україна».#CheltLitFest#UKUASeason

Джерело: facebook.com/BookArsenal

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я