Україна розмістить F-16 на поштових марках – фото

0

Укрпошта анонсувала вихід марки із символом бойових літаків F-16. Передзамовлення на поштовий набір «Винищувачі зла» компанія відкрила 12 липня, йдеться на сайті поштового оператора.

«Укрпошта як один із каналів комунікацій нашої країни зі світом своєю поштовою мовою акцентує увагу на ключових питаннях нашого сьогодення, одне з яких – надання Україні літаків F-16«, – зазначається у повідомленні.

Погашення штемпелем «Перший день» відбудеться 4 серпня у Києві. Тоді ж спецпогашення пройде в усіх областях України.

На малюнку марки зображено, як Збройні Сили України вщент знищують московський Кремль – символ «імперії зла», подрібнюючи його на терці, отвори якої зображено в формі літаків F-16. На конверті – обриси лицаря-штурмовика в шоломі у вигляді українського тризуба. 

Номінал поштової марки «Винищувачі зла» – F+16.00, де F відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України, а 16,00 – сума благодійного донату, який буде спрямовано на придбання безпілотників.

Тираж марки – 600 000 примірників. Кількість марок в аркуші – 4.

Автор поштової марки, двох конвертів та листівки – Максим Паленко. Це ілюстратор видавництв «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та «Видавництво Старого Лева», автор багатьох антивоєнних плакатів. Його графіка «Маріупольська Покрова» була продана на аукціоні Saint Javelin за $22 000, які були використані на закупівлю дронів для України.

Віра Касіян

biz.liga.net

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я