Українофоб, улюбленець Сталіна. У столиці відкрили меморіальну дошку на честь Булгакова

0

Михайло Булгаков – це російський письменник, який народився у Києві у 1891 році та написав низку творів, відомих у пострадянському просторі.

Про урочисте відкриття до дня народження письменника розповів громадський активіст Олег Слабоспицький.

Відкрила нову меморіальну дошку Філія комунального Музей Києва. Museum of Kyiv – так званий “Літературно-меморіальний музей М. Булгакова”.

“Вдумайтесь. Нову дошку на честь людини, яка стала символом “русского булгаковского Кієва”, відвертого шовініста і українофоба, імперця, улюбленця Сталіна, ненависника української мови, який відверто висміював і зневажав усіх героїв визвольної боротьби за Незалежність. Його цитати і портрети масово використовують росіяни на тимчасово окупованих територіях. Як в окопах, так і на виставках та білбордах, промиваючи мізки молоді та дітям”, – обурливо говорить активіст.

Він нагадав, що наразі  тривають активні процеси дерусифікації та ім’я Булгакова нарешті масово зникає з назв вулиць разом з його дошками та пам’ятниками. Донедавна попередня дошка була завішена сміттєвим пакетом, як і кожен хороший русскій.

“Інакше, ніж диверсією і відвертою роботою на ворога це не назвеш. Комунальний музей публічно відбілює російських покидьків та русскій Кієв”,  – зазначає Слабоспицький.

Відомо,  з 15 до 19 червня у додатку “Київ Цифровий” тривало голосування за нові назви для вулиць, які зараз пов’язані з росією. Зокрема, вулицю Булгакова (житловий масив Південна Борщагівка) пропонувалося перейменувати на вулицю Петра Гулака-Артемовського. Тоді кияни віддали 13 тисяч голосів на підтримку такого рішення.

bigkyiv.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я