Українська кіноакадемія спільно з Netflix запустила грантову програму для сценаристів і продюсерів

0

Українська кіноакадемія у співпраці з Netflix оголосила про проведення грантової програми для сценаристів і продюсерів з України, зокрема для тих, хто був переміщений через війну.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

Як зазначається, «Грантова програма: Розробка сценаріїв та ексклюзивні онлайн сесії з експертами EAVE» має на меті допомогти українським митцям на батьківщині та по всьому світу у продовженні й розвитку їхньої роботи.

20 проєктів отримають по 10 тисяч доларів на розробку сценарію кінопроєкту з командою зі сценариста та продюсера, які мають бути громадянами України.

Усі сценарії Українська кіноакадемія перекладе англійською мовою наприкінці програми.

Водночас для грантоотримувачів буде проведена серія ексклюзивних онлайн-сесій із експертами EAVE на тему основних тенденцій індустрії.

Також відбудуться індивідуальні сесії від EAVE щодо розробки сценарію та розвитку проєкту, де будуть розглянуті стратегії щодо фінансування й маркетингу.

До участі в програмі допускаються оригінальні повнометражні ігрові фільми, які на момент подання заявки перебувають на стадії розробки. Тривалість стрічки – від 70 хвилин.

Заявки приймаються до 17 квітня поточного року.

Один сценарист може подати максимум один проєкт, один продюсер – брати участь лише в одному поданому проєкті.

Оцінюватимуть роботи четверо міжнародних галузевих експертів.

Із повним текстом Регламенту програми та вимогами до заявників можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, п’ятеро молодих українських кінематографістів матимуть можливість пройти цьогоріч навчання в Італії.

Фото ілюстративне

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я