Український фільм «Мати апостолів» отримав чотири нагороди на фестивалі в Італії

0

Українська воєнна драма «Мати Апостолів» режисера Зази Буадзе отримала чотири нагороди на сімнадцятому «Terni Film Festival» в Італії.

Про це повідомила пресслужба Держкіно.

Фільм виборов Гран-прі фестивалю, а також нагороди за найкращу актрису (Наталія Половинка), найкращий саундтрек (Роман Григорів та Ілля Разумейко) і нагороду екуменічного журі Ватикану за єдність різних культур і вірувань.

«Це дуже важливі для мене перемоги фільму. Як ми, так і журі зі священників із цілого світу були здивовані й утішені, що вони зійшлися з вибором найкращого фільму фестивалю з мистецьким журі, їх слова: «Це не лише професійна перемога, а й духовна, людська». Я вірю, що кожна перемога нашого фільму – це крок до перемоги у цій війні», – прокоментувала перемогу виконавиця головної ролі Наталія Половинка.

«Мати Апостолів» знято на основі реальних історій матерів, чиї сини воювали за Україну на Донбасі у 2014 році. Головна героїня Софія дізнається, що літак її сина збито, і вирушає на його пошуки. При цьому ніхто напевне не може сказати – чи вижив її син.

Картину «Мати Апостолів» створено компанією «Студія «Золоте Руно»».

Раніше фільм отримав три нагороди Нью-Йоркського міжнародного кінофестивалю. Також він був відзначений на Calella Film Festival в Іспанії, отримав нагороди на кінофестивалях New York Film Week (NYFW) у США та Ontario International Film Festival (ONIFF) у Канаді.

Проєкт стрічки брав участь у пітчингу фільмів патріотичного спрямування Міністерства культури в 2018 році під назвою «Повернення» й отримав майже 25 млн грн державної фінансової підтримки (100% бюджету).

«Terni Film Festival» – міжнародний кінофестиваль, присвячений питанням духовності, проблемам расизму, міграції та інтеграції, інвалідності та гендеру, міжрелігійним відносинам та навчанню молоді волонтерству. Фестиваль організовується Інститутом теологічних та історико-соціальних досліджень ISTESS, єпархією Терні-Нарні-Амелія, Папським інститутом сім’ї Іоанна Павла II та Єпископальною конференцією Умбрії, під патронатом Папської ради з культури.

Фото: пресслужба Держкіно

Джерело: detector.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я