Ультрафіолетова фотографія відкрила приховану главу Біблії: Дослідники відкрили невідомі вірші

0

За допомогою ультрафіолетової (УФ) фотографії дослідники виявили стародавній прихований розділ Біблії. Текст, написаний грецькою мовою, був знайдений в архівах Бібліотеки Джона Райлендса Манчестерського університету в Англії.

На думку дослідників, текст є частиною більшого манускрипту, відомого як Кодекс Зацинтійський, який датується 6 століттям нашої ери. Вважається, що Кодекс є однією з найбільш ранніх збережених копій Євангелія від Луки, і він містить кілька шарів тексту, зокрема шар, який був переписаний іншим текстом.

Використовуючи ультрафіолетове фотографування, дослідники змогли виявити прихований текст та ідентифікувати його як раніше невідому главу Євангелія від Луки. Глава, яка тепер відома як “Глава від Зацинтія”, містить вірші, про існування яких раніше не було відомо в Біблії.

Відкриття є важливим, оскільки проливає нове світло на розвиток Біблії та ранньої християнської церкви. Воно також підкреслює важливість використання нових технологій для виявлення прихованих текстів і артефактів.

“Це дійсно захопливе відкриття, яке може змінити наше уявлення про Біблію, – сказала доктор Роберта Мацца, дослідниця з Манчестерського університету, яка очолила дослідження. “Воно показує, що ми ще багато чого не знаємо про ранню християнську церкву та її історію”.

Зараз дослідники працюють над перекладом нововідкритого розділу і включенням його в майбутні видання Біблії. Вони сподіваються, що це відкриття надихне інших дослідників на використання нових технологій для виявлення прихованих текстів і артефактів стародавнього світу.

nnews.com.uа

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я