«Крихкість існування»: цьогоріч на Лейпцизькому книжковому ярмарку Україна матиме спеціальну літературну програму та національний стенд

0

Лейпцизький книжковий ярмарок цьогоріч відбудеться з 21 по 24 березня 2024 року. Під час заходу діятиме спеціальна літературна українська програма «Українські історії опору та ідентичності». Її представляє Goethe-Institut в Україні спільно з Національним культурно-мистецьким та музейним комплексом «Мистецький арсенал» у партнерстві з Українським інститутом книги та Українським інститутом. Гаслом участі України є «Крихкість існування».

Програма складається з 28 подій за участі відомих українських та іноземних письменників, літературознавців, журналістів, лідерів думок. Під час панельних дискусій та розмов вони сфокусуються на розвиткові української літератури та книговидавництва під час війни, питанні деколонізації та літературі військових. Зокрема відбудеться подія, присвячена пам’яті воїна й поета Максима Кривцова, який загинув у січні 2024 року на фронті. Про його збірку «Вірші з бійниці» поговорять Дмитро Вербич, Анастасія Нікітіна, Анастасія Худавердян та Катерина Калитко. У фокусі також будуть тексти Станіслава Асєєва, Артема Чеха, Андрія Любки, Олени Стяжкіної.

Україну на національному стенді, що організовує Український інститут книги представлять 11 видавництв: Час Змін Інформ, Видавництво  «Час Майстрів» , німецько-український журнал Gelblau, Видавництво «Білка», Видавництво «Саміт-книга», Видавництво «АССА», Видавництво Старого Лева, Видавництво «Наш Формат», Вільний Вітер, Видавництво «Парасоля» та проєкт Better Time Stories. На стенді можна буде знайти близько 150 видань, різного жанру та тематики: від класики до сучасних авторів, від дитячої літератури до історичного нонфікшну тощо. Також будуть представлені книги Максима Кривцова, Андрія Гудими, Гліба Бабіча — письменників-воїнів, які загинули на фронті, захищаючи Україну. 

Зі всією програмою заходів можна ознайомитися тут

Більше про деталі участі України тут.

Програма стала можлива за незмінної підтримки міста Лейпциг, Саксонської державної канцелярії та Лейпцизького книжкового ярмарку.

mcip.gov.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я