В Амстердамі демонструють щоденники війни українських дітей: подробиці

0

Щоденники та мистецтво можуть допомогти дітям впоратися з їхнім жахливим досвідом.

У ратуші Амстердаму в Нідерландах відкрилася незвична виставка. На ній задокументовано дитячі писемні враження від війни в Україні. За словами співорганізаторки виставки Христини Храновської, вона показує біль очима дітей.

Про це пише Укрінформ.

«Світ повинен знати та пам’ятати, що війна триває, українські діти страждають і помирають від російських ракет», — зазначила Храновська,

Усвідомлення страждань і горя, які принесла дітям російська війна, вражає кожного дорослого в саме серце. Куратор виставки Катя Тейлор уважає, що щоденники та мистецтво можуть допомогти дітям впоратися з їхнім жахливим досвідом. За її словами, виставка є своєрідною терапевтичною роботою.

Виставка «Воєнні щоденники» включає письмові записи, фотографії та відео, за допомогою яких українські діти фіксували та опрацьовували травматичний досвід війни. Подія триватиме з 18 серпня по 24 вересня у головній ратуші Амстердаму. Візіонеркою та ініціаторкою проєкту стала Христина Храновська за підтримки ГО «Port of Culture» та МЗС України.

Діти та війна росії проти України

Внаслідок російської агресії понад 1 088 дітей отримали поранення. Нерідко ці поранення можуть призводити до негативних наслідків. Для того, щоб діти отримали безкоштовну високоспеціалізовану допомогу, була розроблена Програма медичної евакуації. Таким чином, українські діти мають право лікуватися безкоштовно від поранень на території Європи.

Інформатор також писав, що Сполучені Штати схвалили постачання винищувачів F-16 в Україну з Данії та Нідерландів для захисту від російських окупантів. У США запевнили, що отримати військові літаки можна після того, як завершиться навчання українських пілотів. 

informator.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я