В Інституті журналістики встановили рекорд, створивши книгу за 8 годин 39 хвилин

0

25 квітня понад 200 авторів, викладачів і студентів Навчально-наукового інституту журналістики, стали учасниками унікального проєкту – спільнотворення книжки «День після війни». Вони написали есе, в яких поділилися емоціями та мріями про себе та про Україну після її перемоги. Упродовж робочого дня тексти були відредаговані, зверстані та підготовлено оригінал-макет. Навіть низка повітряних тривог цього дня не змогла стати на заваді рекорду. Команда редакторів та верстальників продовжувала працювати у бомбосховищі. А вже надвечір перший примірник видрукуваної книжки був у руках директора інституту Юрія Бондаря та ректора університету Володимира Бугрова. Досягнення у номінації «Мінімальний час написання та видання книги» зафіксували представники Національного реєстру рекордів України.

«Ідея книжки виникла з мрії про день після війни, – зазначив директор ННІЖ Юрій Бондар. – Яким він буде для кожного з нас, для України, світу? Звичайно, переможним. А ще сповненим планів. Які маємо реалізувати. Щоб ствердити себе, збудувати країну мрії – успішну і могутню, рівну серед інших, нормальних, країн. Щоб надолужити, зрештою, згаяне за час, коли ворог намагався вбити українців і Україну, вбити їхні мрії. Ми маємо вирватися з лещат повітряних тривог, гірких втрат і руїн. Маємо побачити перспективу а, побачивши, налаштувати себе на творчу дію. Есе нашої книжки – це, якщо хочете, чарунки спільного плану, який посталим словом уже втілюється, адже мрія – вона завжди матеріальна».

На реалізацію цього соціального проєкту не витрачалися бюджетні кошти. Весь процес видавництва та просування забезпечили на волонтерських засадах майбутні фахівці, яких готує інститут: журналісти, видавці, продюсери, рекламісти та піарники. Проєкт підтримали партнери: видавництво «Саміт-книга», ТОВ «Книжкова майстерня», Держкомтелерадіо України, Національне інформаційне агентство «Укрінформ», Національний реєстр рекордів України, Фестиваль «Книжкова країна», Національні спілки журналістів і письменників України, Видавничо-поліграфічний центр «Київський університет», доброчинці Сергій Вовченко, Ельхан Нурієв та інші. Збірка присвячена 190-річчю Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Сьогодні ж нову книжку «День після війни» презентували на фестивалі «Книжкова країна» на ВДНГ.

#деньпіслявійни

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я