Ліна Костенко — тепер офіційно почесна громадянка Києва

0

Почесними громадянами Києва стали письменниця Ліна Костенко і генерал Валерій Залужний. Про це міський голова Віталій Кличко повідомив у своєму телеграм-каналі.

Київрада вирішила «висловити свою шану та повагу» і нагородити «двох людей, які є справжніми моральними авторитетами для киян і всіх українців» званнями «Почесний громадянин» і «Почесна громадянка» — письменницю Ліну Костенко, а також генерала Валерія Залужного.

«Ліна Василівна протягом багатьох років уособлює незламність та вільну й талановиту душу українців. Дух свободи та сміливості! Валерія Федоровича ми відзначали за його особисті заслуги під час оборони столиці та в захисті державного суверенітету і свободи України», — йдеться у публікації.

Відзнаки Ліні Костенко і Валерію Залужному вручили вдома у письменниці.

Серед почесних громадян Києва також є Борис Олійник, Юрій Мосенкіс, Юрій Рибчинський, Тетяна Яблонська, Богдан Ступка, Іван Марчук, Ада Роговцева та інші.

Як повідомлялося, поетка і письменниця Ліна Костенко отримала орден Почесного легіону в посольстві Французької Республіки у Києві. Міського голову столиці Віталія Кличка просили надати звання «Почесна громадянка міста Києва» письменниці й поетці Ліні Костенко ще у 2023 році.

Читайте також: Єдиний, хто не втомлюється, – час: Ліні Костенко – 94

Чільне фото: телеграм-канал Віталія Кличка

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я