В Івано-Франківську відбудеться «Літературна резиденція» для письменників і перекладачів

0

Засновники програми «Читай» у межах платформи «Тепле місто» організовують першу «Літературну резиденцію імені Олега Лишеги». Подія дозволить українським письменникам та перекладачам упродовж місяця працювати над власними проєктами. Резиденція триватиме з 1 червня до 1 липня в Івано-Франківську. 

У межах програми учасники візьмуть участь у двох публічних подіях у Франківську на початку та наприкінці резиденції. Також відвідають Тисменицю, де народився поет і перекладач Олег Лишега.

Також автори, які візьмуть участь у програмі, напишуть есей про Олега Лишегу та долучаться до активностей, що познайомлять жителів міста з людьми, місцями та їхніми історіями, пов‘язаними з письменником.

Заявки на участь у резиденції можна подати до 14 травня за посиланням.

На основі заявок та мотиваційних листів організатори виберуть 4 учасників. З організаторами можна сконтактувати за емейлом info@warm.if.ua.

Олег Лишега — український поет, драматург та перекладач. У 2000 році Лишега та Джеймс Брасфілд одержали нагороду ПЕН-клубу за переклад англійською мовою збірки «Вибрані вірші Олега Лишеги» (англ. The selected poems of Oleh Lysheha). Книга Лишеги «Друже Лі Бо, брате Ду Фу» в 2010 році увійшла до довгого списку премії української служби BBC «Книга року BBC». Олег Лишега помер 2014 року.

Дарія Борисович

Фото — Поет Олег Лишега

liroom.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я