В оновлену Наглядову раду УКФ зареєстрували 31-го претендента

0

Міністерство культури та інформаційної політики зареєструвало 31-го претендента на членство в оновленій Наглядовій раді УКФ.

Про це поінформувала пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

«Триває формування нового складу Наглядової ради Українського культурного фонду — одного з органів управління УКФ. З 26 жовтня до 26 грудня 2023 року тривав прийом документів від закладів культури та громадських об’єднань. До Міністерства культури та інформаційної політики подали документи 20 претендентів від закладів культури та 11 — від громадських об’єднань», — зазначили у міністерстві.

У пресслужбі поінформували, що всього МКІП зареєструвало 31-го кандидата з 9-ти областей України: Донеччини, Івано-Франківщини, Житомирщини, Львівщини, Рівненщини, Харківщини, Херсонщини, Чернігівщини, Київщини, а також із Києва.

«Серед тих, хто подав документи, найбільше чоловіків — 21 особа, у той час як жінок — 10 осіб. За віковою ознакою переважають претенденти у категорії 45 – 49 років», — розповіли в установі.

Рейтингове інтернет-голосування з обрання представників закладів культури та громадських об’єднань до складу Наглядової ради Фонду стартує 5 січня.Читайте також: Міносвіти спільно з МКІП створюють умови для інтеграції медіаграмотності в освітній процес

«Голосувати за новий склад Наглядової ради уповноважені 103 особи від громадських об’єднань та 102 особи від закладів культури з 23-х областей України та столиці. Найбільше уповноважених — з міста Києва, Київської та Харківської областей. Їхня реєстрація тривала з 30 листопада до 26 грудня 2023 року. Строк повноважень ради становить три роки», — зазначається у повідомленні.

За даними МКІП, склад Наглядової ради УКФ формується з осіб, компетентних у сфері культури, які мають бездоганну ділову репутацію, високий суспільний авторитет, є визнаними фахівцями у сфері своєї професійної діяльності. При цьому членами Наглядової ради не можуть бути особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Наглядова рада складається з 9-ти осіб: двох із них визначає Президент України, ще двох — визначає МКІП. Також дві особи мають бути представниками закладів культури, обраними шляхом рейтингового інтернет-голосування. Інші дві особи є представниками громадських об’єднань, також обраними шляхом інтернет-голосування. Голова Фонду, згідно зі своєю посадою, є членом ради.

Детальна інформація про претендентів на членство в оновленій Наглядовій раді УКФ від закладів культури та громадських об’єднань доступна за посиланням.

Як повідомлялося, 26 жовтня 2023 року МКІП оголосило про початок оновлення Наглядової ради Українського культурного фонду. Попередній склад Наглядової ради сформували в кінці 2020 року, її повноваження спливають у січні цього року.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я