В Угорщині хочуть ухвалити закон про фіксовані ціни на книжки

0

Уряд Угорщини розглядає законопроєкт щодо знижок на книжки, згідно з яким на нові видання книгорозповсюдники можуть надавати лише десятивідсоткову знижку.

Згідно з  законопроєктом, рік від виходу книжку не можна надавати велику знижку від ціни, встановленої видавництвом й імпортером, навіть якщо книжка не була видана в Угорщині. Окрім того, видавці можуть надавати своїм співробітникам лише тридцять днів на придбання книжок зі знижкою.

Пропозицію щодо фіксованих цін висунуло Міністерство культури й інновацій. Суть закону полягає в тому, що видавець та імпортер визначають споживчу ціну книжок, які вони видають і розповсюджують. Ця ціна не може бути змінена протягом визначеного часу без дозволу видавця.

Сфера дії закону охоплює книжки, які:

  • довші за 3 сторінки;
  • з номером ISBN;
  • не виходять друком періодично;
  • паперові;
  • містять текст та/або ілюстрації.

Під дію закону також підпадають картографічна продукція, ноти, авдіо та електронні книжки. Закон регулюватиме і ціни на книжки, видані в Угорщині, котрі продають за кордоном.

Згідно із законопроєктом, не вважається відхиленням від зазначеної ціни надання знижки, що не перевищує 10 відсотків від споживчої ціни видання.

Як повідомлялося, у 2023 році в Угорщині оштрафували книгарні за продаж ЛГБТК-коміксу «Коли завмирає серце».

Джерело: Index

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я