В Угорщині відкрито дві українські школи

0

В угорському місті Ньїредьгаза почала роботу українська школа ім. Лесі Українки.

Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.

Ця українська школа є філією школи в Будапешті, де також цього року розпочався навчальний процес.

У двох закладах навчається приблизно сотня учнів, які в основному представляють сім’ї українського походження або змішаного походження. Більшість із них вимушено переїхали до Угорщини через російську агресію проти України.

За словами директорки школи імені Лесі Українки Вікторії Бернард, наразі в навчальний заклад зареєструвалося 30 учнів. Школа пропонує класи від 1-го до 12-го, але через недостатню кількість учнів деякі з класів будуть об’єднані в загальні групи відповідно до вікових категорій.

У школі будуть вивчати два предмети: українська мова і література, а також народознавство. Також планують заходи з відзначення державних українських та релігійних свят. По закінченні навчання дітям вручать атестат.

Крім того, вони можуть скласти іспит і отримати сертифікат з іноземної мови, що є обов’язковим для основної угорської державної школи та вступу до вищих навчальних закладів.

Навчання відбуватиметься переважно після обіду, оскільки у першій половині дня діти зобов’язані відвідувати угорські школи. У зв’язку з цим програма сформована так, щоб не перезавантажувати учнів.

Нагадаємо, ЗСУ змогли прорвати передній край оборони рф — розвідка Естонії

Андрій Самойленко

pravdatutnews.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я