Фільм «20 днів у Маріуполі» показали перед засіданням Генасамблеї ООН

0

Фільм «20 днів у Маріуполі» українського документаліста Мстислава Чернова показали перед засіданням Генасамблеї ООН.

Про це повідомляє Euronews, передає Укрінформ.

Постійний представник Великої Британії при ООН Барбара Вудворд, яка була одним з організаторів показу, заявила, що цей фільм важливий, тому що «вторгнення Росії в Україну загрожує тому, за що виступає ООН — міжнародному порядку, де суверенітет і територіальна цілісність усіх країн є фундаментальними».

«Ми хочемо підтвердити нашу відданість цінностям ООН, і саме тому ми вирішили показати цей дуже важливий документальний фільм», — сказала вона.

Постійний представник США в ООН Лінда Томас-Грінфілд додала, що «20 днів у Маріуполі» документує жахи агресивної війни президента Росії Володимира Путіна».

«Ми повинні продовжувати притягувати Росію до відповідальності за її звірства. Ми повинні продовжувати підтримувати український народ у час, коли він потребує допомоги», — заявила вона.

Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» – це перший повнометражний фільм журналіста Associated Press Мстислава Чернова. Він зняв його після 24 лютого 2022 року разом з колегами в Маріуполі. У фільмі задокументовані вуличні бої, спроби виживання мешканців міста та збройна агресія російської армії.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові вперше показали стрічку «20 днів у Маріуполі», яку створив Мстислав Чернов за матеріалами команди Associated Press – останніх іноземних кореспондентів, які були в тимчасово окупованому росіянами місті.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я