В Україні створено національний портал для документування військових злочинів РФ

0

Офіс генерального прокурора України та громадська ініціатива IT Defends створили національний портал WarCrimes.gov.ua з метою документування військових злочинів та злочинів проти людяності РФ в Україні.

«Робота зазначеного порталу приведена у відповідність до вимог Міжнародного кримінального суду. Враховуючи приголомшливі масштаби агресії та завданих збитків, враховуючи, що портал збирає особисті дані свідків та постраждалих, а також фото та відео докази злочинної діяльності, впевнені, що ресурс стане мішенню для кібератак зі сторони РФ. Тому в першому пріоритеті є забезпечення його інформаційної безпеки», — йдеться у повідомленні.

Зараз в Україні вже створено низку ресурсів та телеграм-чатів, які мають аналогічне покликання, але при їх інтеграції з WarCrimes.gov.ua з’ясовується, що формат отримання ними інформації є недостатнім для документування злочинної діяльності, оскільки не враховує міжнародну практику, а зберігання даних не захищене. Тому розробники закликають популяризувати новий ресурс WarCrimes.gov.ua та за можливості мінімізувати використання альтернативних ресурсів такої самої спрямованості.

interfax.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я