В Україні започаткували проєкт «Книга на фронт»

0

Українці можуть взяти участь у проєкті Міністерства культури та інформаційної політики України “Книга на фронт”, передати книгу і підтримати моральний дух та психологічний стан військових.

Як передає Укрінформ, про це МКІП повідомляє у Телеграмі.

“Фотографію військового Збройних сил України, який читає книгу Тімоті Снайдера в окопі на Донеччині, мабуть, бачив увесь світ. Українські захисники сьогодні – це розумні, освічені люди, які мають потребу розвиватися навіть під час війни. Крім того, читання на фронті є чи не єдиним способом розслабитися та відволіктися від напруженого бойового дня”, — зазначили у міністерстві.

МКІП спільно з «Культурним десантом» для забезпечення цієї потреби запустили проєкт «Книга на фронт», який допоможе забезпечити воїнів у зонах бойових дій необхідною літературою, посилить моральний дух та психологічний стан військових (коли вони прочитають особисті звернення у підписах до книги та листівках), осучаснить та розвивати діючі бібліотеки у військових частинах.

Щоб приєднатись до проєкту і відправити книгу українським захисникам, необхідно відвідати один із магазинів-партнерів: «Клуб сімейного дозвілля», КМ БУКС, «Моя книжкова полиця» чи «Сяйво книги», придбати бажану книгу, підписати її, за нагоди додати листівку з побажаннями і залишити на спеціальній поличці у відповідному магазині.

У МКІП запевнили, що “завдяки логістичному партнеру проєкту «Нова пошта» ваша «Книга на фронт» гарантовано дістанеться адресата”.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запускають проєкт “Інформація без бар’єрів”, який має на меті забезпечити доступ до суспільно значущої інформації для всіх суспільних груп.

Фото: ФБ Олександра Ткаченка

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я