Відійшла у засвіти відома українська письменниця Галина Могильницька

0

12 грудня в Одесі померла відома письменниця, лауреат  літературних премій імені Василя Стуса та імені Ірини Калинець Галина Могильницька. Про це повідомили в Одеській обласній організації НСПУ.                                

«12 грудня 2021 року,  — говориться в повідомленні,  — пішла із життя одна з кращих поетес сучасної України, видатна полемістка, публіцист, легендарна політична діячка, видатний український педагог-словесник, літературознавець та методист, Відмінник освіти України, Заслужений працівник освіти України, лауреат  літературних премій імені Василя Стуса та імені Ірини Калинець Галина Анатоліївна Могильницька. Нелегкий життєвий і творчий шлях Галина Анатоліївна сприймала як виклик долі, завжди мала власну громадянську позицію, позбавлену упередженості й страху перед переслідуваннями. Не зламали її ані роки зумисного ігнорування, ані багаторічні санкції проти її таланту. Вона завжди боролась за щасливу долю України: її державність, національну самоідентифікацію народу, за високий рівень української культури й освіти. Авторка десятків поетичних збірок, епічної трилогії романів у віршах «Імена», сотень наукових та науково-методичних статей, рецензій та передмов, Галина Анатоліївна залишила глибокий слід у всіх сферах людського буття, яких торкалась її рука. Багато років Галина Анатоліїна була членом Правління Одеської обласної організації НСПУ, активно працювала у роботі засідань правління та загальних зборів, підтримувала та благословляла на тернистий творчий шлях багатьох молодих письменників, була доброзичливою порадницею.

Важко виміряти глибину втрати Одеської обласної організації, важко виміряти втрату для всієї Матінки-України, важко змиритися з тим, що її більше немає поруч! Вічна пам’ять Вам, Галино Анатоліївно!!!

Одеська обласна організація Національної спілки письменників України висловлює щире співчуття рідним та близьким Галини Анатоліївни!

Голова правління Одеської обласної організації НСПУ С. В. Дмитрієв«

Джерело: litgazeta.com.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я